Omlouvám se, myslel jsem záněty žaludu, kvůli kterým jsem to podstoupil.
Tato diskuse je určena k dotazům na které se nepodaří najít odpověď na stránkách. Pokud sem někdo vloží nesmyslný, nesmyslné debaty rozpoutávající nebo urážlivý příspěvek, bude odstraněn.
Diskuse
Re: Čerstvá obřízka - mastrubace
Datum: 22.10.2021 | Vložil: Karel
Mastrubace se dá v sedě na posteli sroztaženýma nohama v mírném předklonu (v předklonu kůže penisu netáhne). Dáš si pod sebe ručník a na něj žalud (popř pevnejším podložíš). Pak na žalud přiložíš vibrator, vibračbní vajíčo nebo něco jako vibrační masážní pomůcku. Pustíš vibrace a tlačíš do žaludu a čekáš až budeš ejakulovat. Chvilku to trvá, ale pak se člověku hodně uleví.
Pokud máš stehy tak rozhodně ŽÁDNÝ LUBRIKANT.
Re: Čerstvá obřízka
Datum: 08.11.2021 | Vložil: Ondra K.
Taky jsem měl problémy s častými záněty. Rok a půl mám vysokou těsnou obřízku od MUDr Hanákové a za celou dobu jsem neměl jediný zánět. Za mě jednoznačně spokojenost.
Re: Re: Čerstvá obřízka
Datum: 09.11.2021 | Vložil: Scamander
Já už mám měsíc po zákroku a stále to trvá. Jsou dny, kdy je to klidnější a pak dny, kdy to prostě pálí. Už vážně nevím, co bych mohl ještě udělat, aby to konečně přestalo
fimóza
Datum: 16.08.2021 | Vložil: Adam
Zdravím, je tu někdo kdo podstupoval obřízku kvůli fimóze a přilepené předkožce k žaludu? Zajímalo by mě jak jste řešili citlivost žaludu, který byl dlouho zakrytý. Mám velký problém 4 den po obřízce se žaludu vůbec dotknou a abych si penis mohl dát do trenek tak si ho musím nejdříve do nečeho zabalit. Jinak mě to začlo trochu hnisat v okolí kde to bylo přilepené a v okolí stehů.
Re: fimóza
Datum: 21.08.2021 | Vložil: Xy
Tam bych doporučil vydržet ta citlivost je vždy po obřízce, pak mazat mastí pinďa. Nevim co na to správce a spol.
Datum: 22.08.2021 | Vložil: Libor
Ahoj, přilepenou předkožku k žaludu jsem sice neměl, ale citlivost žaludu po obřízce byla u mě také extrémní. Také jsem musel obvazovat, pak ještě nějakou dobu nosil pruban, postupně si nicméně vše sedlo a spokojenost ve všech ohledech (high tight). Pár stehů mi museli vyndat, nevypadly sami, po vyndání jsem mazal na noc contractubexem pro vyhlazení a ráno/přes den celého nějakou směsí bio olejů, co si v těhotenství mazala žena na břicho, aby se se mi to trochu rozvolnilo a netahalo tolik. Musíš vydržet, neměl jsem to přilepené a stejně to bylo peklo. Někdo je holt citlivější, obdivuju fakt borce, co jdou ještě ten den nebo následující do práce, to fakt nebyl můj případ, byl jsem rád, že jsem měl tři dny + víkend volno a další dny jen home office. Drž se!
Datum: 26.08.2021 | Vložil: Karel
Ahoj. Přilepenou předkožku měla řešit tvoje dětská lékařka a to před začátkem školní docházky. Jedná se o zanedbání zdravotní péče. Pokud ještě ordinuje, tak ji napiš. Tyto doktorky pak všude píšou, že se u chlapečku nemusí s předkožkou nic dělat, puberta vše vyřeší. A nikdy se nedozví, jaké peklo nám do budoucna chystají.
dotaz
Datum: 16.08.2021 | Vložil: aaa
Dobrý den nebo ahoj
nevím zda stránka stále funguje nebo zda na to máš čas a náladu. Na začátek, měl jsem fimozu, kdy se mě předkožka přilepila k žaludu a nešla vůbec stahovat. V průběhu času mě to začlo vadit i při močení což mě donutilo k tomu abych se překonal a došel k doktorovi. Nyní jsem po operaci (dnes 3 den) a měl bych pár dotazů pokud by tě to neobtěžovalo. Začal bych tím, že jak byl žalud pouze pod předkožkou tak je opravdu velice citlivý na dotek, takže doba hojení bude asi delší než u relativní fimozy. Penis mám pouze mírně opuchlý. Ale v místě kde byla předkožka přilepená k žaludu se to hojí hůře. A nejspíše od mazání framykoinem mi to začlo asi hnisat. Na půlce žaludu to je v pořádku a na druhé půlce je takový nažloutlý povlak(nejspíše hnis), místy i mírně zakrvácené od odtržení předkožky a to je nevětší problém při doteku.
První takový menši dotaz je jestli vadí používání dětských vlhčených ubrousků (bez alkoholu)
Další dotaz je ohledně toho jestli je lepší mít penis více volně než ho mít obalený v takových gázach(stejné jako po operaci)
Dále dotaz ohledně mazaní framykoinem a máčení v heřmánku. Jak je to nejlepší jestli mazat na noc a zabalit nebo naopak těsně před spaním vymáchat v heřmánku nechat oschnout a zabalit na noc.
A asi poslední ohledně toho zahnisání rány, jak se toho zbavit, když k tomu již došlo.
Diabetes
Datum: 04.07.2021 | Vložil: Pavel
Dobrý den.
Mám cukrovku, a doktor mi nově dal Forxigu. Po ní se mi cukr vylučuje močí a mám častěji záněty předkožky. A nyní v létě se to ještě zhoršilo. Tak uvažuji o obřízce. Rád bych šel na zákrok někam, kde problému s cukrovkou rozumí. Nechci mastičky, chi mít pokoj.
Je tady nějaký diabetik, který mi může poradit?
Re: Diabetes
Datum: 06.07.2021 | Vložil: Karel
Doporučuji zajít na konzultaci do Uromedy v Brně. Tam s tím mají zkušenosti:
https://www.uromeda.cz/cz/pro_diabetiky.html?action=zrus_hledani
Re: Re: Diabetes
Datum: 11.07.2021 | Vložil: Jirka
S klinikou Uromeda mám tu nejlepší zkušenost, vřele doporučuji.
Ačkoliv moje předkožka byla jen moc dlouhá, parafimóza byla jen počínající a záněty jsem nikdy neměl (nemusel jsem to dělat), nechal jsem se obřezat protože jsem nechtěl čekat až se parafimóza zhorší, a navíc jsem býval v posteli moc rychlý.
zhodnocení:
-Skvělý přístup k pacientovi. (dokonce mi pomohli sehnat ubytování v Brně :-))
-Nízká cena zákroku.
-Skvělá péče o pacienta po zákroku. (ačkoli jsem z daleka, pomocí mých fotografií paní doktorka kontrolovala můj stav.)
-Řekli mi že se dostaví postobřízková deprese. (bohužel jsem tyto slova špatně pochopil. Paní doktorka mě ujistila že kůže se časem natáhne do potřebné délky. Já jsem jí to nevěřil a napsal jsem tu jistý názor že toho odstranila moc, za což se nyní touto cestou hluboce omlouvám, protože paní doktorka měla naprostou pravdu!!!)
-skvělý individuální přístup, úplně všechno s tebou zkonzultují (jak si to přestavuješ a co je pro tebe dobré).
-půl roku po operaci, a po 4 měsících "používání" jsem nadšený, dokonce i manželka si považuje mé nynější výkony (o 30-300% delší výdrž (to závisí na okolnostech a psychice, ale předčasným orgasmem už rozhodně netrpím, což je super)).
-Mám vysokou těsnou obřízku bez uzdičky, a lituji jen toho že jsem na obřízku nešel dřív (po 10ti letech přemýšlení).
-na sex a masturbaci doporučuji ze začátku zdravotně nezávadný lubrikant, a v případě používání ero.pomůcek příslušnou dezinfekci, a hlavně OPATRNĚ!!!
Obřízka z nemocnice
Datum: 05.06.2021 | Vložil: Martin
Zdravim,
kvuli zdravotnim problemum jsme se jiz z urologem domluvili na obrizce.
Mam jiz objednany termin.
chtel bych se zeptat jestli zde ma nekdo zkusenosti s vysledky z nemocnice kdy zakrok hradi zdravotni pojistovna.
idealne kdyby nekdo mel i foto hotove prace.
zaroven se chci zeptat zdali se v pripade uplne obrizky z nemocnice nemam ceho bat..
diky moc! drzte palce
Re: Obřízka z nemocnice
Datum: 06.06.2021 | Vložil: lukon4485
Kdyby jsi si aspoň dal tu práci, trošku projít web, tak tady toho je hodně. Je to hold ekonomická verze a ta většinou končí nevalně. A řekli ti co je podle nich úplná?
Datum: 10.06.2021 | Vložil: Karel
Na to, jak je vzhled i fungování penisu pro chlapa důležité, tak nechápu, že na tom chceš šetřit. Jsou 4 typy obřízky a ten nejhorší typ (volná nízká) je obřízka pro doktora nejrychlejší a pro nemocnici nejlevnější. Proto ji žel dělají. Navíc v nemocnici se dělá v celkové anest. což ti znemožní po zákroku hned chladit. Bez chlazení to bolí a hlavně to hrozně nateče. Takže po obřízce v nemocnici to víc bolí, delší rekonvalescence a hrubší steh. Já to mám šité technikou mikro šití a jizva je super. Rozhodně se nemusím před holkou stydět. Klidně pošlu fotky (mail: kkarel-4 zavináč seznam.cz )
Re: Re: Obřízka z nemocnice
Datum: 11.06.2021 | Vložil: rob0t
a jaký typ máš ty?
obecně, jaký rozdíl je v praxi mezi těsnou nízkou a těsnou vysokou?
když pomineme vzhled. ?
kterou zvolit kdy…
Re: Re: Re: Obřízka z nemocnice
Datum: 14.06.2021 | Vložil: Karel
Rozdíl mezi vysokou a nízkou je v poloze jizvy. U vysoké je 1,5-2,5 cm od žaludu a penis je dvojbarevný i v ochablém stavu. V česku je to raritní typ obřízky a někomu to může ve společných sprchách vadit. U nízké je jizva 2-4 mm od žaludu a v ochablém stavu je penis jednobarevný a z estetického pohledu je považován za nejhezčí. Já mám střední obřízku. Střední znamená jizvu 0,7-1,2 cm od žaludu. Což považuji za optimální. Nevýhoda vysoké obřízky je v tom, že pokud není udělaná jako hodně těsná, tak se zbylý vnitřní list shrne za žalud a vypadá to jako trvalý a nevzhledný otok, taková nafouklá kobliha. Někteří muži si myslí, že při vysoké obřízce je nejvíc zachovaná citlivost, což není pravda. Vnitřní list je nejcitlivější u žaludu a čím dál od žaludu citlivost klesá. Nejcitlivější je prvních 5-7mm. V Německých diskusích je řada mužů, kteří šli na reobřízku a zkrácení z 2 cm na 0,8 cm v sexu naprosto nepoznali. Stejně se ukázalo, že obřízky dělaná pro prodloužení výdrže, nijak neprodloužili sex, pokud bylo ponecháno více jak 5 mm kůže. Pokud chceš zlepšit výdrž, tak rozhodně volit hodně nízkou. Jinak pro vzhled i sex optimální 0,8-1,2 cm. Mě to dělali taky v Uromédě a jsem spokojený. https://www.uromeda.cz/cz/obrizka.html?action=zrus_hledani
Re: Re: Re: Re: Obřízka z nemocnice
Datum: 14.06.2021 | Vložil: r0b0t
mas nekde foto jak to vypada v realu ta stredni?
prijde mi to po uvaze mozna taky nejlepsi volba.
Re: Re: Re: Re: Obřízka z nemocnice
Datum: 11.07.2021 | Vložil: Jirka
dovolím si nesouhlasit. Mám vysokou těsnou bez uzdičky, také z Uromedy a výdrž se mi prodloužila o 30-300% (závisí to na okolnostech a psychice). Jádro problému prodloužení výdrže tkví v tom, jaký penis a sexuální výkon máš před obřízkou.
Rob0t doporučuji ti nechat si od MUDr. Hanákové poradit. Je to opravdu odbornice, za to dám ruku do ohně. Hlavně zahoď stud a všechno jí řekni po pravdě, jinak když zalžeš, by to mohlo s údem špatně skončit, to snad chápeš.
Datum: 11.06.2021 | Vložil: Jirka
Já bych do obřízky z nemocnice nešel !!! Ačkoliv jsem ze zdravotního hlediska nemusel, tak jsem asi 10 let o obřízce uvažoval (čas mě netlačil - penis fungoval) ale výdrž nic moc a různé rady a techniky moc nefungovali. Začal jsem hledat informace, a dokonce jsem překládal cizí články.
Jednou jsem si při styku natrhnul uzdičku. Urolog mě poslal do špitálu na obřízku a já jeho poslal do patřičných míst (protože už jsem o tomto tématu měl načteno určitě víc než on). Dohodnul jsem si frenuloplastiku na soukromé klinice. Stálo to 9 000,- ale super přístup i výsledek a rychlé hojení. Mudr Bittner.
O rok později jsem si všiml počínající parafimozy. snažil jsem se nosit předkožku staženou (jako že na zkoušku) ale nešlo to protože se stále vracela zpět. Pak jsem poprosil manželku, zda bych si mohl při sexu (ona nahoře) podržet rukou předkožku staženou. Bylo to super a tak jsem se konečně rozhodnul. Každý ti řekne něco jiného, ale za mě je nejlepší japonská obřízka, ale tu u nás nikdo nedělá a tak mám vysokou těsnou. Uromeda MUDr. Monika Hanáková 12 000,- skvělá doktorka která ví co a proč dělá. (doporučuju) Zprvu po 40ti dnech sex stál za prd, ale momentálně po půl roce je to super!!! Jediná nevýhoda je, že si nejspíš budeš muset holit penis protože ta kůže se vytáhne, ale rozhodně to za to stojí. A dokonce i líp a dýl stojí!!! (nechápu jak je to možný ale je to tak).
závěrem rada pro všechny: Pokud to není absolutně akutní stav, našetři si (nebo se i zadluž) a jdi k odborníkům protože to stojí za to. Hlavně si musíš uvědomit, že obřízka se jen těžko opravuje, a co si budeme nalhávat, penis je pro chlapa nejcenějším údem, tak si ho nenech zničit ve špitále.
Mazání jizvy
Datum: 02.06.2021 | Vložil: Nikdo
Tak jsem 8 měsíců po o. a na kontrole mi doktorka řekla, že se mi jizva začíná rozjíždět. Doporučeno masírování a vytlačování hrudek z jizvy. Napsala mi na to Contractubex a na můj dotaz na hnědnutí jizvy po této masti mi řekla, že to ještě neslyšela a nezažila. Napsala mi teda i Hirudoid jako alternativu, případně nemazat vůbec, ale hlavně mastit a rozmasírovávat. Takže vlastně teď nevím jaký postup zvolit. Ten Contractubex je evidentně nejlepší a jako vedlejší účinek píšou zarudnutí nebo hyperpigmentace (asi to hnědnutí). To je trvalé? Čím dalším jste ještě pečovali o jizvu. Potřebuji ji vyhladit a zbavit se tvrdnutí.
Re: Mazání jizvy
Datum: 04.06.2021 | Vložil: lukon4485
Tak si v lékárně kup bílou vazelínu. Ta nemá vedlejší účinky, narozdíl od Contratubexu.
vytažení varlat
Datum: 28.04.2021 | Vložil: Dominik
ahoj, vim
ze je to off topic, ale neresil nekdo vytazeni varlat ?
mam je od prirody ne moc svesene, spis pevne ale chtel bych aby byly vetsi a trochu houpaly
Re: vytažení varlat
Datum: 28.04.2021 | Vložil: lukon4485
Teoreticky by to šlo pomocí závaží, ale buď rád, že je máš tak jak je máš!
posunutí šourku
Datum: 20.03.2021 | Vložil: Jirka
Je mi 32 a jsem 45 dní po obřízce. Úplná vysoká těsná. Sice je penis při erekci menší než před tím (místo 14cm mám teď 11cm), ale to by ani tak nevadilo. Ale větší problém je že při erekci mám šourek natažený už od půlky penisu a při zasunutí do pochvy narazí na poševní vchod varlata a ne podbřišek. Je to dost nepříjemné. Nevíte někdo zda jde šourek chirurgicky posunout zpět? Nebo mám počkat a ono se to srovná samo jak mi tvrdila lékařka?
Re: posunutí šourku
Datum: 21.03.2021 | Vložil: lukon4485
Soudě podle tvého popisu, to máš nějak moc pokrácené. Ta doktorka má pravdu jen částečně. Šourek si dočasně před sexem namaž lubrikantem libovolného původu. Bude to trochu divný pocit, ale dostaneš se dál. Ten zbytek kůže, co ti zbyl maž krémem s vitamínem E, několikrát denně po dobu nejméně půl roku.
Plastika se také dělá, ale nejméně rok bych s ní počkal.
Re: Re: posunutí šourku
Datum: 21.03.2021 | Vložil: Jirka
Díky moc za odpověď. Lubrikant používám, bez něj by to absolutně nešlo. Momentálně mi sex zhoršuje ještě zbytek otoku, tak mi nezbývá nic jiného než čekat. Pokud se to do roka nesrovná, tak se začnu poohlížet po plastice šourku. Myslíš že můžu kombinovat CONTRACTUBEX s krémem s Ečkem?
Re: Re: Re: posunutí šourku
Datum: 21.03.2021 | Vložil: lukon4485
Asi jo, ale contratubex je jen na vyhlazení jizvy.
Re: Re: Re: Re: posunutí šourku
Datum: 15.04.2021 | Vložil: jirka
Já vím, ale vyhlazovat jizvu budu potřebovat taky... :-(
ale díky moc za rady :-)
Datum: 29.03.2021 | Vložil: Pavel
Po obřízce jsem měl ze 14 taky stěží 11 12 cm a zpočátku jsem se při zásunu též "mlátii"l do varlat, ale délka se do dvou měsíců srovnala a to narážení... buďto jsem si zvyk a přestal to vnímat nebo se to též srovnalo, každopádně budu muset oévěřit :) Šourek natažený do půlky penisu myslíš tzv. krutí krk (takovou tu plachtu)? ..to jde odstranit jedině v rámci redukce šourku viz https://www.andrologickaklinika.cz/plastika-sourku.html
Datum: 09.04.2021 | Vložil: Karel
Hodnotíš to moc brzo. Za 9-12 měsíců se fakt hodně věcí změní. Kůže na penisu povolí a tím pádem problém se šourkem bude menší. Mě se to srovnalo, a po roce jsem už nepotřeboval šourek řešit. A pokud i tak ti to bude, vadit, tak plastiku šourku dělá více klinik. Není to náročný zákrok.
Re: Re: posunutí šourku
Datum: 15.04.2021 | Vložil: Jirka
Díky moc, já vím že musím čekat, ale kladná slova od zkušenostmi znalého člověka potěší. Zvláště když se sex nedaří a manželství tím pádem trpí taktéž. PS.: má cenu zkoušet sex? (jakože "trénovat", "natahovat tu kůži") nebo je lepší to nechat absolutně v klidu?
Datum: 16.04.2021 | Vložil: lukon4485
Co je lepší budeš muset posoudit na základě vlastních zkušeností. Já jsem se cestou abstinence rozhodně nedal. Páč mě nějaký problém, nemůže přeci zastavit v mých úmyslech...
Datum: 08.05.2021 | Vložil: Karel
Rozhodně používat penis, alespoň k masturbaci. Právě důraznější honění uvolňuje kůži. Ale pokud na spodní straně to tahá u uzdičku nebo moc to tahá pytlík. Doporučuji řešit chirurgicky.
Při honění je lepší sedět. Je tak víc pohyblivé kůže.
Datum: 02.06.2021 | Vložil: Nikdo
Sex určitě provozovat můžeš. Každopádně dle mojí doktorky trvá až 7 měsíců zahojení hloubkových vrstev kůže. Až poté mi doporučila razantní masturbaci na rozvolňování a natahování kůže.
Typ obrizky
Datum: 10.03.2021 | Vložil: Martin
Ahojte, ceka me obrizka (kratka uzdicka, relativni fimoza) a rozhoduji se ohledne typu obrizky. Mam velky rozdil mezi stavem v klidu (de facto mi kouka jen zalud, cca 4 cm, pak je temer vse schovane „uvnitr”), ale v erekci dosahuji delky cca 15 cm. Kterou byste doporucovali? Respektive, na co vse se mam ptat na konzultaci, ktera pred zakrokem jeste probehne? Bojim se, ze kdyz tam budu „na stole” lezet vystresovanej, „malej”, riznou to moc a nic moc mi tam pak nezbude. Jeste bych se vratil k tematu lokalni anestezie, opravdu trvat na celkove, je to tak velke riziko? V lokalni se v soucasne situaci dostanu na radu rozumne, v celkove je to v nedohlednu.
Dekuji
Re: Typ obrizky
Datum: 10.03.2021 | Vložil: lukon4485
Riziko.... riziko poškození těles není veliké, sice však možné. Problém je především otok který nastane po "opíchnutí" těles. Pro operatéra je to složitější a konečný výsledek horší. Také se to hůře hojí.
Pokud jdeš do nemocnice, tak nemá smysl si něco přát. Výsledek je totiž sázka do loterie. Pokud jdeš na nějaké rozumné místo, musíš si rozmyslet co žádáš, na takovouhle otázku neexistuje odpověď.
Re: Typ obrizky
Datum: 31.03.2021 | Vložil: Karel
Ahoj Martine.
Já řešil podobný problém. Navíc chtěl, aby žalud po zákroku byl celý venku, protože jen pak je konec se smegmatem, konec se smradem konec se záněty. Obešel jsem hodně klinik a ordinací a za konzultace jsem uvalil několik tisíc. A závěr. Je to jen o kvalitě doktora. Někdo to umí odhadnout a někdo ne. Mohu ti doporučit dvě pracoviště. Plastiku v Ústí – Vraspírová nebo Uroméda Hanáková ( www.uromeda.cz). Pracoviště se liší v tom, že Vraspírová dělá spíše nízké (kvůli estetice) a cena se vším do hromady je 17 tis. Hanáková jak nízké tak i vyšší a cena 12 tis. Jinak kvalita a úroveň je v obou je fakt nadstandardní.
Spolek
Datum: 19.02.2021 | Vložil: Petr
Zdravím. Nechci zde nikoho "pohoršovat". Na rovinu píšu, že nejsem heterosexuál... Rád bych založil něco jako "klub obřezaných z ČR". Diskuse, fotky, srazy obřezanců... Kdybyste do toho chtěli jít, nechte zprávu...
P.S. doufám, že jsem svým příspěvkem nikoho nepohoršil :-D
Re: Spolek
Datum: 22.02.2021 | Vložil: lukon4485
Hele, mě osobně neurazíš, za ostatní hovořit nemohu. Jenže pokud chceš aby tě někdo mohl kontaktovat, tak tu nech kontakt.
Osobně si myslím, že to je nějaký unáhlený počin, jemuž nedávám velkou naději.
Re: Re: Spolek
Datum: 23.02.2021 | Vložil: Petr
Zatím se mi povedlo spojit asi deset lidí... Pokud někdo bude chtít, můj e-mail je: obrezanycech@seznam.cz
Re: Spolek
Datum: 15.03.2021 | Vložil: Mirek
Ahoj moc rád bych se přidal do spolku obřezaných
Americká obřízka
Datum: 15.02.2021 | Vložil: Martin
Dobrý večer, parametricky jsem si myslel, že rozumím všem typům obřízky, ale co přesně znamená ta tzv. Americká obřízka? Nikde na internetu jsem jí detailně popsanou nenašel, vážně by mě to zajímalo. V čem jsou její největší výhody a jak se provádí? Moc díky.
Re: Americká obřízka
Datum: 16.02.2021 | Vložil: lukon4485
To je něco co je neproveditelné v dospělost. Jedná se o úplnou zhruba středně vysokou (těsnou) obřízku. Tím že se provede chvilku narození (stačí ale Cca do 10 let) nikdy se nestane, že by byl zbývající část předkožky a pokožky krátký. Tělo se tomu skvěle přizpůsobí a to co zbylo bude velmi pružné. Ale velmi často to ničí esteticky povrch žaludu i zbylého vnitřního listu předkožky.
Re: Re: Americká obřízka
Datum: 16.02.2021 | Vložil: Ondra K.
Vždycky jsem si myslel, že za "americkou" se označuje obřízka metodou sleeve resection, kdy je jizva taky až několik cm za žaludem, povrch penisu mezi žaludem a jizvou je tvořený bývalým vnitřním listem předkožky, čímž vzniká ona charakteristická "dvoubarevnost" penisu.
Je ale pravda, že kůže už není až tak pružná. Při erekci je akorát napnutá, ale v klidu ji viditelně trošku přebývá, což ale beru jako vlastnost, která ničemu nevadí.
Re: Americká obřízka
Datum: 17.02.2021 | Vložil: cirkumfetištista
Nesouhlasím s lukonem...
Doporučuju si pročíst dohledatelné pdf "manual for male circumcision under local anaesthesia"
Najdi si na netu pornovidea s hercem Bruce Venture. To je podle mě takový etalon "americké obřízky" aka high tight.
Sleeve resection je jedna z metod, jak jí dosáhnout v dospělosti.
Re: Re: Americká obřízka
Datum: 17.02.2021 | Vložil: lukon4485
Ti vlastně nevím, jestli se mi chce ještě něco číst.. Přečetl jsem toho už opravdu hodně a bohužel NIKDO se zatím nezávislé nad tím, že neexistují dva stejné penisy. Jsou sice nějaká schémata základních typů, ale kombinace těchto je evidentně velká. Navíc do toho má každý jiný poměr mezi klidným stavem a erekcí, každý má jinak pružnou pokožku, každý má jinou barvu vnitřní listu... Tudíž v podstatě není možné přesně určit výsledek pí obřízce.
Není problém udělat fotky jak to hezky vypadá, ale kdo skutečně fotí v NAPROSTO klidném stavu a v erekci pro porovnání? Kdo vše ukáže na videu?
Teoretiků je mnoho, ať už jsou proti obřízce nebo pro obřízku. Někteří obřízce naklonění ji podstoupí, ale pořád o ní vlastně nic moc neví, což sami brzy zjišťují.
Proto jsem napsal, že dětská obřízka NIKDY nebude stejná jako provedená u dospělého může. Když se provede v dětství celá rozmnožovací soustava je nezralá a definoval bych to i jako "křehká". ( Jen si každý sám vzpomeňte jaké jste je měly.) Předkožka se odstraní a tělo se pochopitelně brání, nejraději by asi nechalo předkožku dorůst novou, ale nemá na to mechanismy. Takže alespoň vynaloží úsilí pro zevní list a donutí ho být alespoň pružný aby s ním šlo trochu hýbat i v erekci. Žalud který je ještě velmi citlivý... tak se stává, že má nevzhledný povrch a ve vzácných případech se zdeformuje celý.
Doufám, že tohle už je pochopitelnější.
Frenulum breve k resekci
Datum: 05.02.2021 | Vložil: Martin
Ahojte chlapi,
dnes jsem se konečně dostal na urologii a dg zní relativní phimosa a frenulum breve –> doporučení k objednání do nemocnice s frenulum breve k resekci.
Na urologii jsem v pátek odpoledne moc odpovědí bohužel nedostal, navíc jsem tam šel nepřipraven, internetové diskuze mě spíše děsí, proto většinou zjišťuji více sám až po prvotní návštěvě lékaře, což teď byla evidentně chyba a poprosil bych o radu zkušenější.
Je mi 36, do cca léta 2020 jsem s uzdičkou ani předkožkou neměl nikdy žádné problémy, pak se to zničehonic změnilo (doktor jen konstatoval, že to může být prvotní znak cukrovky – čímž mě dost rozhodil, budu řešit, riziková skupina za mě při mém věku a 185 cm, 87 kg úplně nejsem) a konstatoval lehký chirurgický zákrok, který vše vyřeší – viz výše.
V klidném stavu s přetáhnutím předkožky problém nemám (i když i zde je to o něco horší než dříve), při ztopoření to už problém je (dostal jsem se do stádia, kdy to už sám pro jistotu nezkouším a při sexu s manželkou používáme kondom). Natržení uzdičky dříve neproběhlo (nic mě nikdy nebolelo, ani nekrvácelo), ale drobné mikro trhlinky/jizvičky na uzdičce a na začátku předkožky lékař konstatoval (na některých místech změna barvy pokožky, do bíla).
- pomůže podle vás resekce frenulum breve s problémy s předkožkou při ztopořeném stavu (dle lékaře ano, budu mít klid a kdyby se to zhoršovalo, začneme řešit i předkožku)
- mám se zajímat o další možnosti, viz z této stránky přetětí či prodloužení (se mnou vůbec nebylo konzultováno, až z předané žádanky do nemocnice jsem se dozvěděl o resekci)
- doporučení na urologii/chirurgii/plastickou chirurgii, kde jsou nadmíru ochotní a vše se mnou znovu projdou? Ideálně Brno a okolí, ale s takovýmto choulostivým problémem nemám problém kamkoliv dojet a i si zákrok příp. uhradit sám
- kvůli covidu a tomu, že se jedná o drobný zákrok mi byl doporučen penis block, jste s tím OK, nebo mám raději trvat na celkové anestezii (zde na webu jsem četl, že penis block může poškodit topořivá tělesa)
Fotografie mohu dodat.
Jsem z toho celkem špatný, do 36 nic, vše v pohodě a teď tohle. To mi nejde do hlavy...
Předem děkuji za jakýkoliv názor a doporučení.
Martin
Re: Frenulum breve k resekci
Datum: 07.02.2021 | Vložil: lukon4485
Hele, tohle se ti může přihodit kdykoliv bez ohledu na věk. Může i nemusí to být cukrovkou. Můžeš zkusit mast Pindík, viz. dotaz před tebou. Uzdičku nedoporučuji prodlužovat, spíše odstranit, pokud je to nutné. Odstranění uzdičky předkožku uvolní, ale jen v případě, že nemáš parafimózu. Takže tento zákrok ti nedoporučuji. Stejně tak nedoporučuji lokální anestezie! Páč poškození těles je velmi rychlé, snadné a nevratné! Pokud by jsi se nakonec rozhodl pro obřízku, či se ti to zhoršovalo, tak obecně je na tom nejlépe Praha. Recenze zdravotnických zařízení tu taky najdeš.
Ten lékař se kterým jsi mluvil je buď ignorant, nebo o obřízce nic moc neví.
Re: Re: Frenulum breve k resekci
Datum: 07.02.2021 | Vložil: Martin
Ahoj, děkuji moc za velmi rychlou reakci. Od pátku nedělám nic jiného, než že o daném tématu zjišťuji co nejvíce informací.
- cukrovku nemám, půjčil jsem si od souseda přístroj na měření z kapilární krve a všechny tři měření v průběhu soboty byli OK
- zkrácenou uzdičku jak jsem zjistil s pomocí tohoto i dalších webů mám vlastně celý život, jen jsem o tom do 36 neměl ponětí, žádné problémy, žádné bolesti (ať už při milování, nebo divočejším sexu), i při ztopořeném stavu mi šla předkožka stáhnout v pohodě až za žalud – proč se to najednou změnilo? Napadají mě dvě možnosti, buď prostě stárnu a ta kůže (uzdička, předkožka) už přestává být tak flexibilní, nebo tím, že jsme se přestěhovali a místo vody cca 1 mmol/l na kterou jsem byl celý život zvyklý, jsem se začal sprchovat ve vodě cca 3,3 mmol/l (to mě napadlo až teď, dříve jsem si to nespojil)
- pinďa mast jsem si včera pořídil hned v první lékárně, zkusím cviky ze stejného vlákna, viz https://phimosisjourney.com - pravdou je, že jsem si ho od pátku tak moc studoval, zkoušel, v různých stavech, že mám na uzdičce teď naprosto miniaturní trhlinku, ani nekrvácela, ale vidím ji a je to místo přecitlivělé - čím to ideálně vyspravit, četl jsem o Infadolan, nebo bys doporučil něco jiného?
- zítra to začnu obvolávat, zkusím prvně Uromedu v Brně, ukecat individuálně termín za 1 000 Kč, ať zbytečně dlouho nečekám. Doporučení tu na webu jsem si prošel, uvádíš i pana Malicha z Prahy, ale toho se mi vygooglit nepodařilo?
- mohl bych Ti udělat a poslat pár fotek, na které by ses svým laickým, přesto za mě zkušeným okem podíval? Chci jít na jakoukoliv další konzultaci k lékaři max. připraven, mít co nejvíc informací, ať mohu pohotově reagovat a rozhodnout se, co chci, nebo nechci.
Ještě jednou děkuji moc za ochotu a odpovědi, moc si to vážím.
Datum: 07.02.2021 | Vložil: Martin
Omlouvám se, už jsem to našel, nevšiml jsem si dříve políčka hledat na tomto webu, není to Praha, ale Trutnov, toho mi google našel.
Ještě jsem našel TH Kliniku, která provádí toto: "Na našem pracovišti nově nabízíme možnost přerušení uzdičky elektrickým kauterem bez stehů s velmi dobrým estetickým výsledkem. Výkon je prováděn po aplikaci malého množství lokálního anestetika (podobně jako např. u zubního lékaře) tenkou jehlou do oblasti uzdičky a je velmi dobře snášen. Omezení po výkonu jsou minimální." https://www.thklinika.cz/rychle-setrne-a-nebolestive-reseni-pro-muze-se-zkracenou-ci-natrzenou-uzdickou/
O tom máš prosím nějaké povědomí?
Re: Re: Re: Frenulum breve k resekci
Datum: 10.02.2021 | Vložil: lukon4485
Já bych ti teď doporučil trochu zbrzdit emoce, než se unáhlíš.
Kudláček je vždy to poslední nevratné řešení, takže nehas co tě nepálí. Pokud ti nejde kloudně přetahovat předkožka, mazej a cvič. Když se to zhorší, tak pak teprve kudla. Tady zase platí: nespěchej na to cvičení nebo tě zaručeně čeká kudla.
Pokud tě tahá i uzdička, zkusil bych cviky, zkušenosti s nimi, ale nemám ani teoretické. Přetnutí uzdičky nic moc (já si jí seřízl). Lepší už je odstranění, ale aby jsi pak nezjistil, že je předkožka příliš volná a pak se vracíme zase k obřízce.
Malich je rozumný, ale trochu uspěchaný jako ty. A navíc rovnou volí skalpel. Pravda je, že jeho práce je kvalitní...
Fotky poslat mejlem můžeš, zda přijdu na něco nového netuším..
Datum: 08.02.2021 | Vložil: Petr
"Stejně tak nedoporučuji lokální anestezie! Páč poškození těles je velmi rychlé, snadné a nevratné!"
Máš k tomuhle více info?
Datum: 08.02.2021 | Vložil: Petr
Ta lokální anestezie se musí dělat vždy stejně? Někde píšou, že se anestezie dělá přes aplikaci do tříselných kanálů - to je ten "penis blok"?
Datum: 28.02.2021 | Vložil: Karel
lokální anestezie (penis blok) je bezpečná a používá se více jak 30 let bez vedlejších účinků. Já ji měl na penisu 2x (při opravě uzdičky a pak při obřízce) a proběhlo to naprosto bez následků.
Datum: 07.02.2021 | Vložil: pete.84
Chtel bych doplnit, ze i kratka uzdicka by mela jit prodlouzit cvicenim (na webu phimosisjourney je i obrazek tohoto cviku - "frenulum breve", ale popis je prilis strucny). Je treba cvicit pravidelne kazdy den, nejlepe nekolikrat denne pokazde nekolik minut: mirne natahnout uzdicku a drzet asi tak 15 sekund, pak na chvili zase uvolnit a to cele stale opakovat. Nesmi se to ale prehanet se silou (mirne tahani je v poradku, ale bolest ne). Cvik muze mit vetsi efekt, pokud se provadi behem sprchovani/koupani nebo pokud se pouziva kortikoidni mast. Ve cviceni by se melo pokracovat jeste nejakou dobu po dosazeni vysledku.
Cviceni lze ale zacit az po zahojeni trhlinek. Obecne plati, ze pokud predkozka/uzdicka neni zjizvena, tak je velka sance na uspech. Ty nejake jizvicky zminujes. Tady se nazory ruzni - nekdo tvrdi, ze to prekazka je a nekdo ze ne. Nevim, ale asi bude zalezet i na zavaznosti zjizveni. Pokud do toho mas chut, tak nejspis neni co ztratit, pokud si pri cviceni budes pocinat opatrne a nebudes pouzivat velkou silu, aby nevznikaly dalsi jizvicky. Je otazka, jestli bude treba, aby ti lekar predepsal kortikoidovou mast, to fakt tezko hadat. Cviceni se necha zahajit samozrejme i bez ni.
Datum: 12.02.2021 | Vložil: Tadeáš
Ahoj,
jesli můžu říct svůj názor, tak hlavně neměj strach. Chůpu co zažíváš a co se ti honí v hlavě. Sám jsem si to zažil a začalo mi to dost podobně jak tobě.
Rozhodně bych ti doporučil doktorku Hanákovou z Uromedy v Brně. Je super, vyslechne tě, prohlédne, vše ti vysvětlí a nebrání se ani x konzultacím. Je pro ni důležité, aby jsi pochopil jaký přesně máš problém (v této oblasti je to dost složité, vše je na sobě navázáno), a aby ti vysvětlila veškeré možnostli řešení (léčby). Já jsem se strašně styděl se svým problémem někam jít a s někým o tom mluvit, ale ona je vážně moc příjemná do ničeho netlačí a dá člověku čas. Jen ze své zkušenosti říkám, že to moc neoddaluj.
Jestli chceš, tak ti můžu poslat fotku, jak jsem to měl já a povykládat, jak to probíhalo u mě. Pokud chceš, tak se ozvy na tadeas.tom@seznam.cz
Datum: 14.02.2021 | Vložil: Ondra K.
Ahoj, v Brně bych doporučil Mudr Hanákovou, o které už tu psali jiní. Mám s ní výbornou zkušenost viz. moje obřízka zveřejněná tady na webu. Doktorka je vstřícná, schopná a ochotná vše podrobně a srozumitelně vysvětlit.
Pokud máš vyloženě problémy s přetahováním rozhodně bych s řešením neotálel, protože oddalováním se problém nevyřeší.
Datum: 16.03.2021 | Vložil: Maty
Ahoj, muzes nam dat vedet, jak to dopadlo, prosim? Co navsteva urologa, jak jsi dopadl ?
Predem dekuji
Kortikoidni mast
Datum: 29.01.2021 | Vložil: ADAM
Rad bych se zeptal, jestli ma nekdo zkusenosti s alternativni lecbou kortikoidni masti? Mam problem se stazenim predkozky pri erekci, jde to, ale neni to prijemne. Bez erekce to neni problem. Diky
Re: Kortikoidni mast
Datum: 29.01.2021 | Vložil: lukon4485
Do kortikoidu bych nešel. Kup si raději mast Pinďa. Mají ji některé lékárny, jako třeba Pilulka.
Re: Re: Kortikoidni mast
Datum: 29.01.2021 | Vložil: ADAM
Dekuji za doporuceni. Mas s tim zkusenost? :) nebo nekdo?
Re: Re: Re: Kortikoidni mast
Datum: 30.01.2021 | Vložil: lukon4485
Tu osobní ne tak úplně. Dostali jsme ji pro mrnouse když mu byl asi rok. Manželce jsem ji nařídil ani nevyzvedávat. Dnes mu táhne na čtvrtý rok a už mu to jde do půl žaludu.
Ale hledal jsem alternativy pro rozvolnění a našel právě tuhle mast a po fórech dobrý recenze, že to fakt funguje. Ostatně logicky stačí i mast s vitamínem E, tu jsem používal po druhé verzi obřízky, páč mě to tahalo a potřeboval jsem to rozvolnit...
Re: Re: Re: Kortikoidni mast
Datum: 31.01.2021 | Vložil: pete.84
Ja s tim osobni zkusenost mam (uspesnou). Jde o to, ze pro roztahnuti predkozky je zasadni provadet specialni cviceni. To jde samozrejme i bez kortikoidni masti, ale s ni jde cviceni snadneji/rychleji - napr. protoze zpusobi ztenceni kuze (coz je docasne, pokud se mast nepouziva prilis dlouho). I proto je kortikodni mast na predpis, takze by nad tim mel mit dohled lekar.
Re: Re: Re: Re: Kortikoidni mast
Datum: 31.01.2021 | Vložil: ADAM
Tvoje odpoved me celkem potesila. Diky.
Po vysazeni predkozka funguje tedy tak, jak ma? Nevratilo se ti to?
Re: Re: Re: Re: Re: Kortikoidni mast
Datum: 01.02.2021 | Vložil: pete.84
Ano, funguje, potize uz se nevratily a to uz je to nekolik let zpatky. Aby totiz nedoslo k navratu zuzeni, je nutne po dosazeni ciloveho stavu ve cviceni jeste nekolik tydnu pokracovat (k tomu uz kortikodova mast neni treba), pak zustava vysledek natrvalo (muzu poslat nejake odkazy na doplnujici informace). Fimoza se pak teoreticky muze objevit stejne jako u kohokoli jineho jako dusledek napr. cukrovky nebo poraneni/zjivezveni predkozky.
Mimochodem jakou mast ti predepsali?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kortikoidni mast
Datum: 02.02.2021 | Vložil: ADAM
Zatim zadnou, navstevu u doktora teprve planuji.
Bylo by mozne neco poslat, rad si prectu vic :)
Diky moc za ochotu.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kortikoidni mast
Datum: 04.02.2021 | Vložil: pete.84
Co se tyka tech masti, tak jsem nejdriv mel Triamcinolon a pak silnejsi Beloderm, s kterou uz jsem dosahl ciloveho stavu. Dodnes si nejsem jisty, jestli jsem ze zacatku delal neco spatne, nebo to u me opravdu chtelo silnejsi mast. Mast se maze jen na uzky prstenec predkozky, ktery brani dalsimu pretazeni. Ze zacatku se maze 2x denne, po case by melo stacit 1x denne (jak rekne lekar). Nesmi se uzivat prilis dlouhou dobu.
Samotna mast ale predkozku neroztahne, dulezite je pravidelne cviceni. Doporucuje se cvicit vickrat denne (s kratsimi rozestupy) a kratsi dobu (nez naopak). Cvicil jsem 2-3x denne, kazde cviceni trvalo asi 20-30 min. Pri cviceni se nesmi pouzivat prilis velka sila, to by se pak predkozka mohla natrhnout a nasledne zuzit. Nemelo by to bolet, jen by mel clovek citit takove tahani. Existuji dva zpusoby cviceni:
1. metoda (castecneho) pretahovani (pozor na parafimozu)
2. metoda dvou prstu (pry je efektivnejsi, ale ne kazdemu to jde)
Osobne jsem pouzival hlavne metodu pretahovani, ale v nekterych momentech mi pomohla i metoda dvou prstu. Ve cviceni je treba pokracovat jeste nekolik tydnu po dosazeni ciloveho stavu (tady uz mast neni treba), aby stav zustal natrvalo. Tady je odkaz na obsahly navod na cviceni (anglicky):
https://phimosisjourney.wordpress.com/guide/
V cestine/slovenstine me pak zaujaly tyhle dva odkazy:
https://www.livedoctor.cz/home/detail?id=46874 (komentar Petera Nemceka uplne dole)
https://www.rodina.cz/1/nazor8616972.htm
Jeste bych mel bych upozornit na riziko parafimozy. To je nebezpecny stav, kdy pretazena prilis uzka predkozka skrti telo penisu a nejde dat zpatky. Muze k ni dojit pri nasilnem pretazeni nebo behem cvicenim, kdy jde pretahnout pouze v klidovem stavu. Prvni pomoc je snazit se zalud stlacit pomoci dvou prstu a zmensit tak jeho objem a pak predkozku vratit zpatky. Muze pomoct i studena sprcha. Doporucuju si tu techniku nekde nastudovat, kdyby byla treba. Nejlepsi je se snazit, aby k tomu vubec nedoslo. Nepretahovat prilis daleko, dokud to neni dost roztazene.
https://circumstitions.com/Paraphim.html
Re: Kortikoidni mast
Datum: 30.01.2021 | Vložil: Karel
Mast zvětší pružnost, ale jak přestaneš, tak pružnost zase zpět. Možná se podaří přetáhnout, ale pořád je to přiškrcený, a sex druhořadý. Po dvou letech jsem šel na obřízku. Až po ní totiž zjistíš, o kolik pocitů jsi přicházel. Taky jsem měl utkvělou představu o tom, že s předkožkou musí být sex lepši. Ale když je úzká nebo moc dlouhá, tak plnému prožitku dost brání.
Sleeve resection technique Praha
Datum: 28.11.2020 | Vložil: cirkumfetištista
andrologickaklinika.cz/cirkumcize.html
třeba to někomu pomůže
Sleeve resection technique - Brno.
Datum: 30.01.2021 | Vložil: Cirkumf.
Na Moravě Hanáková
https://uromeda.cz/cz/obrizka.html
Cena obřízky - Uromeda
Datum: 23.11.2020 | Vložil: Nick
Zdravím, nevíte někdo náhodou, kolik stojí provedení obřízky na klinice Uromeda v Brně u doktorky Hanákové? Na stránkách nemají cenu uvedenou. Díky
Re: Cena obřízky - Uromeda
Datum: 23.11.2020 | Vložil: lukon4485
Já bych hádal v této zvláštní době 15 až 25 tisíc. Ale nejlepší asi bude tam napsat ne?
Datum: 25.11.2020 | Vložil: cirkumfetištista
Já za to vysolil 10k pár let zpátky, ale tehdy taky nenabízeli takovou volnost jako teď.
Datum: 06.12.2020 | Vložil: Jirka
Jsem objednaný na únor za 12 000,- ale jsem už po frenuloplastice (což asi může snížit cenu)
Re: Re: Cena obřízky - Uromeda
Datum: 01.01.2021 | Vložil: Filip
Jak dlouho předem jsi objednaný? Jak dlouho se čeká?
Re: Re: Re: Cena obřízky - Uromeda
Datum: 10.01.2021 | Vložil: Jirka
Objednával jsem se tuším v říjnu, a zrovna jim někdo vypadnul, jinak bych čekal dýl...
Datum: 08.12.2020 | Vložil: Ondra
Letos na jaře jsem platil 12 tisíc. Osobně, jsem spokojen a myslím si, že to za ty peníze rozhodně stálo.
Re: Re: Cena obřízky - Uromeda
Datum: 04.02.2021 | Vložil: Jirka
Ondro jakou máš "verzi"? za jak dlouho ti splasknul otok?
Já mám vysokou těsnou, a ikdyž je to strašlivě nateklé, (dva dny po obřízce) zdá se mi že je té kůže stejně málo. Doktorka říkala že do roka by to mělo být OK, že prý se ta kůže natáhne, tak nevím...
Datum: 03.01.2021 | Vložil: Ted
Jak dlouho jste se léčili po obřízce a jaký druh jste si zvolili? Jste spokojení? Jak poté vypadá sex je to velká změna?
Hygiena
Datum: 19.11.2020 | Vložil: Nesebestředný člověk
Nemůžu si pomoci, ale téma hygieny od žen považuji za jejich pokrytectví. Gratuluji Katce k jejímu obřezanému muži a lituji jejího muže, že musí trpět její "zapocenou" vagínu. Nic ve zlém, ale když se to prostě zapaří je to zkrátka cítit a je jedno zda jde o penis nebo vagínu. Pro orální sex je zkrátka nejlepší, když se před aktem umyjí oba. Obřízka pomůže, ale ženám nepomůže nic. Přiznejte si to, ale občas jste cítit i vy. Nechci ani počítat, kolikrát jsem dostal od žen zánět já.
Re: Hygiena
Datum: 21.11.2020 | Vložil: cirkumfetištista
vole...jako by ty příspěvky psali ženy :-D
Re: Hygiena
Datum: 23.11.2020 | Vložil: lukon4485
Tohle je téma které bych nerad rozvíjel. Páč žena, která po muži žádá obřízku kvůli lepší hygieně je skutečně sobec. Na druhou stranu se tím naprosto minimalizuje zánětů a mykóz. Ale skutečně jen minimalizuje! Není tomu tak jak píše mnoho propagátorů obřízky, kde z textu vyzní v podstatě to, že obřezaný muž je naprosto rezistentní pohlavním nemocem a je ideálním milencem.
Re: Re: Hygiena
Datum: 30.01.2021 | Vložil: Karel
Máš pravdu že obřízka nechrání před všemi pohlavnimi chorobami. Ale většina potřebuje vlhko a teplo. A pokud je obřízka těsná, tak to vlhko tam pak už není, a tyto infekce se tam neudrží. A smrad na penisu tvoří výhradně anaerobní baktérie a ty vlhko potřebují. Takže pak chlap fakt nesmrdí. A žena může po těsné obřízce dělat orální sex kdykoliv. Což je super. Já koupelnu "před" fakt nepotřebuji.
ohlutý žalud po obřízce
Datum: 20.10.2020 | Vložil: Tom
Ahoj, chci se zeptat zda je po úplné těsné obřízce s jizvou dál od hrany žaludu běžné, že je žalud nakloněný (ohnutý) na stranu k uzdičce? Jsem 7 den po obřízce, hojení jinak probíhá v pořádku. Přijde mi jen, že to je strašně ohnutý k uzdičce (ústí močové trubice není na vrholu žaludu, ale naboku). Spraví se to nebo je něco špatně? Díky
Re: ohlutý žalud po obřízce
Datum: 29.10.2020 | Vložil: lukon4485
Páč jsem to neviděl, tak bych podle popisu soudil, že se jedná o otok. A pokud tam je ještě teď, tak může setrvat docela dlouho. Tak se pro jistotu obal trpělivostí.
Freunoplastika
Datum: 19.10.2020 | Vložil: Petr
Ahoj,
dřív tu byla diskuze k tomu, proč nedělat freunoplastiku, respektive to pak může vést k obřízce i když původně nebyla potřeba.
Bohužel ta diskuze je smazaná, tak se zeptám znovu.
Mám krátkou uzdičku, při sexu nebolí, ale má to vliv na předčasnou ejakulaci. Teda aspoň to předpokládám.
Na urologii mi bylo doporučeno nad tím uvažovat. Nebavíme se o přetnutí ani odstranění, ale prodloužení.
Máte někde zkušenost nebo co přesně může vést k tomu, že po prodloužení uzdičky je potřeba obřízka?
Případně i zkušenosti jak to vypadá po zákroku (jizvy, citlivost atp.)
Re: Freunoplastika
Já ji měl prodlouženou a podruhé bych do toho nešel. Silná, tupá nehezká, prostě zkurvená. Lepší odstranění, ale budeš potom mít předkožku úplně volnou. Nevím jak to lépe popsat slovy. Důvod k obřízce žádný nevidím, pokud to někdo nezkurví a následně to nezvazivovatí.
Datum: 31.10.2020 | Vložil: Karel
Na plastice uzdičky jsem také byl. Fakt nic moc vzhled se dvěma hrboly (mužů poslat foto). Vliv na prodloužení sexu minimální. Tím myslím tak 15 - 20sec. navíc. Takže to bylo o ničem. A jak psal Lukona předkožka byla volná a při sexu pro partnerku méně dráždivé. Vyřešila to nízká těsná obřízka s odstraněním uzdičky.
Uzdička urychluje ejakulaci, protože tahá a dráždí uzdičkový nervy v trojúhelníku pod ní. Pokud řešíš jen ten úpon, tak rozhodně nečekej prodloužení výdrže. Nervy pod odstraněnou uzdičkou během 6-9 měsíců dorostou a s výdrží jsi tam kde jsi byl. Podle studií, mnoha mužům s předčasnou ejakulací nepomůže ani běžná obřízka. Na to je zvláštní obřízka, kterou dělá jen minimum doktorů. Já osobně vím v ČR jen o jednom pracovišti. A tam jsem byl.
Datum: 06.12.2020 | Vložil: Jirka
Ahoj, jsem jeden z mála u koho se frenuloplastika na 100% podařila. Byl jsem na Andrologické klinice na Iscare v Praze, dělal mi to Mudr. Bittner a jsem naprosto spokojený, žádný problém, doporučuji. Na obřízku ale stejně půjdu, protože po úplném zahojení (cca 6 měsíců) jsem "ukecal" manželku, a při styku si držím předkožku stále staženou dole a je to úžasné.
1) o kousek lepší pocity (ale to může být subjektivní)
2) mnohem lépe kontrolovatelný příchod orgasmu než s předkožkou.
3) plus ostatní výhody i nevýhody obřízky.
Takže si nechám udělat obřízku se zachováním vnitřního listu předkožky (což by logicky bez předchozí frenuloplastiky moc dobře nešlo) a už se moc těším. A podotýkám že na ní nemusím z lékařských důvodů.
Datum: 29.09.2023 | Vložil: qw
také řeším problém s uzdičkou. jsou 3 možnosti - frenuloplastika, odstranění a nebo obřízka. podle toho co se zde píše tak asi obřízka bude nejlepší
Je to potom lepsi
Datum: 17.10.2020 | Vložil: Ruda
Čau čau chlapi. Je s tím mrdání doopravdy mnohem lepší? Přečtětl jsem si k obřízce nějaké články.. A musím říct že jsem se v tom našel a hodně bych to chtěl odoperovat. Mám celkem dlouhou předložku moc mi nedrží kondomy a tak nevím ale možná by to to vyřešilo, a měl bych pohodu.. Holky to pry taky maj rádi. Učím se nosit pero se staženou předkoužkou a překvapilo mě že když si to teď dělám taj je to od tý doby co to nosím staženo takový slabší....a co ta uzdička tam? Jako klukovi mi ji operovali protože jsem ji měl přírostlou.. Chtěl bych asi vysokou a dost těsnou. Co myslíte?
Re: Je to potom lepsi
To jsi asi brouzdal po takových řekl bych pofidérních fórech bez dohledu správců... Je to rozhodně jiné, někdo spokojen je jiný ne. Nejvíce záleží jaký máš vztah k předkožce a jak se dokážeš ztotožnit s obřízkou. Problém bývá s citlivostí žaludu, páč ne vždy je taková jaká se očekává. Nedá se říci, že by byla nižší či vyšší, spíše bývá žalud otupělý a někomu podrážděně reaguje na kontakt s oděvem.
Kondomy to vyřeší určitě, ale jen kvůli tomu?
Ženy a obřízka to je opět případ od případu. I když by se nechalo říci, že naprostá menšina je s tímto stavem nespokojena.
Datum: 01.11.2020 | Vložil: Evka
Ahoj.
Můj manžel měl taky přání jít na obřízku a to už několik let let, a loni na ni byl. Mě to nezajímalo. Zpočátku jsem nebyla moc nadšená, protože jsem o tomto tématu nic nevěděla.
Ale teď jsem naprosto nadšená. Já miluji jeho penis!
Důvody:
1.) HYGIENA, HYGIENA, HYGIENA: to byla vždy jeho hlavní motivace pro obřízku. Nyní je všechno je skvělé. Všechno je vždy čisté a suché a hlavně od té doby nikdy neměl infekci na žaludu. To je MEGA. Proto nejdůležitější je, aby obřízka byla maximálně těsná.
2.) Nahota: Považuji to za neuvěřitelně vzrušující, když vidím žalud tak nahý, a vím, že už přede mnou svůj žalud neschová :-)
3.) SEX: I když se během „normálního sexu“ nic zásadně nezměnilo, já bych ho nyní pořád ráda orálně rozmazlovala. Právě to je největší rozdíl. Ale bez problémů to funguje když mu to dělám rukou, jen trochu jinak.
Asi jsem byla hloupá, ale fakt jsem netušila, jaké úžasné změny obřízka přinese.
Datum: 02.11.2020 | Vložil: Katka
Ahoj. Píšu to znovu. Je mi 29 let viděla jsem kluka co měl předkožku i co ji nemě,l mě se předkožka nelíbí je to celý vlhký a zapocený, i když si ji myl stejně byl při orálu cítit, mám dva bráchy jednoho obřezanýho kvůli uzký kůžičce a druhého ne. Když jsem se bavila s jejich partnerkama na tohle téma, tak ta co má obřezanýho říkala, že by neměnila ta druhá neví, ale láká jí to, tak brachu přemlouvá ať se nechá obřezat taky.
Já mám partnera obřezanýho v dospělosti. Má jizvu těsně za žaludem, Musím říct, že potom co si nechal odstranit tu dlouhou kůžičku, tak nemám záněty pochvy ani výtoky. Z mého hlediska jedině obřezanýho.
Re: Re: Je to potom lepsi
Datum: 09.11.2020 | Vložil: Monika
Já jsem na dovolené v Indonesii navštívila rituál obřezávání dívek. Zprvu jsem byla zděšená, co jim to provádí, ale bylo mi vysvětleno, že to má mnoho výhod pro dívky. Především z hygienického hlediska a estetického hlediska to dívkám pomůže. Pokud se mi narodí dcera, ráda bych ji také nechala obřezat, ale nevím zda-li lze v čr nalézt vhodného operatéra.
Re: Re: Re: Je to potom lepsi
Datum: 16.11.2020 | Vložil: Jirka
Ahoj, nevím co ti kdo napovídal, ale je to pitomost. U mužů to význam má, ale u žen rozhodně ne. Apropo aby jsi si nemyslela že jsem obyčejný "hejtr" (pardon nevím jak se to správně píše). Sám jsem po frenuloplastice (ze zdravotních důvodů) a půjdu na obřízku (bez zdravotních důvodů). Mám dva syny 3 roky a rok, ale NIKDY bych je bez zdravotních důvodů nenechal obřezat.
1) mají právo na své tělo.
2) lidé obřezaní v dětství nepoznali sexuální funkci přírodní verzne svého genitálu a tak si myslí že byli o něco ochuzeni a může to vést i k negativnímu postoji vůči rodičům.
3) v pubertě synům všechno vysvětlím jak se věci mají, a pokud za mnou příjdou po pár prvních zkušenostech (třeba v 16ti) že chtějí obřízku, tak jim dám souhlas rodiče.
4) aby jsi pochopila o co jde, tak ekvivalentem k předkožce je jen kapucka klitorisu, NE klitoris, ten je ekvivalentem žaludu!!! Takže když necháš obřezat holčičku, je to jako kdyby jsi nechala chlapečkovi uříznout žalud a to nepřeháním!!!